Клубничный пирог под штрейзелем – вкусная выпечка, которая запомнится вам хрустящей корочкой, которая будет таять во рту.
Ингредиенты для теста
1) Сливочное масло качественное (любой марки) – 100 грамм.
2) Сахарный песок (можно и сахарную пудру взять) – 100 грамм.
3) Яйца куриные свежие (из холодильника) – 2 шт.
4) Разрыхлитель теста (либо сода и уксус) – 1 чайная ложка.
5) Мука, просеянная пшеничная – по консистенции (примерно 100 грамм).
Штрейзель
1) Мука, просеянная пшеничная – 1 столовая ложка с горкой.
2) Сахарный песок (можно заменить сахарной пудрой) – 1 столовая ложка с горкой.
3) Масло сливочное – ? столовой ложки.
4) Какао (марка любая) – 1 столовая ложка.
5) Корица – щепотка.
Начинка
1) Клубника очищенная – 200 грамм.
Приготовление
В удобную посуду выложите сливочное масло. Можно взять и маргарин для выпечки на ваше усмотрение. Лучше достать его из холодильника примерно за двадцать минут, чтобы он стал мягче.
Засыпайте к маслу сахарный песок.
Теперь перемешивайте содержимое, растирайте сахар, чтобы получилась однородная масляная масса.
Вбейте куриные яйца в миску.
Мешайте все содержимое, пока масса не станет более или менее однородной.
Насыпьте в миску чуть-чуть пшеничной муки и перемешайте ее с разрыхлителем. Замесите тесто.
Теперь добавьте еще такое количество пшеничной муки, чтобы тесто было примерно такое, как густая сметана.
Клубнику, которую будете использовать для начинки, очищайте и мойте под проточной водой. Сложите в блюдце.
Подготовьте форму для выпекания, если надо, то смажьте ее любым маслом и засыпьте мукой либо пшеничными сухарями. Выливайте тесто и распределите его по всей форме.
Клубнику, которую вы приготовили, разрежьте пополам.
Выложите клубнику в форму по всей площади.
Теперь приготовим штрейзель. Для этого в глубокую тарелку положите муку.
Добавьте сахарный песок.
И положите кусочек (половину столовой ложки) сливочного масла.
Хорошо перемешайте содержимое с помощью вилки и положите немного корицы.
Добавьте еще какао и теперь тщательно перемешивайте.
Если надо, то разотрите тесто в крошку руками.
Посыпьте пирог сверху штрейзелем и отправляйте форму в духовку выпекаться.
Когда нижний слой подрумянится, можете достать пирог из духовки. Порежьте на кусочки и подавайте к столу.
Great web site you’ve got here.. It’s hard to find excellent writing like yours nowadays.
I really appreciate individuals like you! Take care!!
Here is my blog … Jessika
hello there and thank you for your information – I have definitely picked up anything new
from right here. I did however expertise a few technical issues using this site, as I experienced to reload the site many
times previous to I could get it to load properly. I had
been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining,
but slow loading instances times will often affect your placement in google and could damage your quality score if
advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m
adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot
more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again soon.
Check out my web site :: Justina
This is very attention-grabbing, You’re a very skilled blogger.
I’ve joined your feed and stay up for in the hunt for more of your fantastic post.
Also, I have shared your website in my social networks
Look at my website Joan
Good day! I could have sworn I’ve visited this site
before but after looking at a few of the articles I realized it’s new
to me. Regardless, I’m definitely delighted I stumbled upon it and I’ll be book-marking
it and checking back often!
Feel free to visit my web page — Anita
I was suggested this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else
know such detailed about my difficulty. You are wonderful!
Thanks!
Feel free to surf to my web page Kassie
Right here is the right blog for everyone who hopes to find out about this topic.
You realize so much its almost tough to argue with you
(not that I actually will need to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic
that’s been discussed for ages. Great stuff, just excellent!
my web blog; Carrol
Hello! I could have sworn I’ve visited this blog before but after going
through a few of the posts I realized it’s new to me.
Nonetheless, I’m definitely pleased I came across it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!
my page :: Lidia
I think this is among the most vital info for me. And i am glad reading your article.
But want to remark on some general things, The website style is ideal, the articles
is really great : D. Good job, cheers
Feel free to visit my website Deidre
Hi there very cool web site!! Guy .. Excellent .. Amazing ..
I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally?
I am happy to seek out numerous helpful information right
here within the submit, we want develop more techniques on this
regard, thank you for sharing. . . . . .
Feel free to visit my web-site … Nam
Today, I went to the beach with my kids. I found a sea
shell and gave it to my 4 year old daughter and said «You can hear the ocean if you put this to your ear.» She placed the
shell to her ear and screamed. There was a hermit
crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back!
LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!
Feel free to visit my homepage: Blondell